Vores Hunde

Follow us:

Email: camilla@virkelystgaarden.dk

Virkelystgaarden

Virkelystgaarden konkurrerer på kvaliteten ikke på prisen

Border Collies - hyrdehunde.

Jeg har en del hunde på gården. Det var dog ikke meningen, men sådan blev det.

 

Da fårene afgræsser omkring 30 ha rundt omkring på Sjælland, er det nødvendigt for mig at bruge hyrdehunde. De hunde jeg bruger er alle Border Collies.

 

Hundene træner jeg selv og de bliver trænet i alle slags områder. Jeg har både skove, søer, åer, bakker og flade marker på foldene. Så der er altid nye ting hundene skal lære og forholde sig til.

 

Det er især nødvendigt at bruge hundene når jeg skal finde fårene på marker fuld af bjørneklo. Her har jeg ikke lyst til at gå for meget rundt selv.

 

LIVET MED BORDER COLLIES ER BARE SJOVERE.

ARBEJDSHUNDE


Border Collien er en arbejdshund, men et ekstra gear mentalt i forhold til andre hunde. De er problemknusere og hvis du ikke bruger dem, så finder de selv en måde at bruge deres hoved på. Og det er ikke altid til fordel for ejeren.

Border Collien er verdens bedste arbejdskammerat og den gør alt for sin ejer, hvis du taler dens sprog. Så husk at lytte.

MAID


Maid er avlet i Holland. Hun er registreret i DKK og i ISDS.

Måtte desværre sige farvel til Maid i 2019. RIP

Dallas - Indi - Kenzo


Disse skønne hunde er desværre ikke blandt os mere.. men bedre arbejdskammerater fandtes ikke .. RIP 

Aston


Aston hedder på papiret Solfari Auri. Han er DKK registreret.

HISTORIK


I 2003 fik jeg min første Border Collie. Han var stueopdræt uden stamtavle, men helt igennem en fantastisk hund. Igennem Kenzo fik jeg min debut med at hyrde. Det var ikke altid kønt, men han fik flyttet fårene og jeg lærte en masse. Efter ham fik jeg en arbejdshund efter arbejdslinier. Dallas var en helt anden type hund, men jeg fik for alvor blod på tanden. Huset blev skiftet ud med en gård og fårene blev indkøbt. Der blev prøvet kræfter med konkurrencer og det var slet ikke mig. For mit fokus var gået fra hunde til fårene. Så nu er det fårenes velfærd og arbejdsopgaverne, der er vigtigst.

Nu får vi ikke trænet så meget, da det mere går op i vejning, vacciner og ormekurer til fårene. Så hundene skal bare arbejde og det behøver ikke altid se pænt ud, men det skal fungere.

Jeg har engang i mellem mulighed for at træne i perioder på nogle af fårene - når jeg har det, så åbner jeg gerne for at andre må træne med, men det er ikke nemme trænede får jeg har. Så man skal vide, at det er ikke en nem hurtig måde at få trænet sin hund. Det kræver man sætter sig ind i fårene og deres sprog.

Copyright @ All Rights Reserved