Mine Hunde

Border Collies - hyrdehunde.

Jeg bruger Border Collies på gården. 

 

Da fårene afgræsser omkring 20 ha rundt omkring på Sjælland, er det nødvendigt for mig at bruge hyrdehunde. De hunde jeg bruger er alle Border Collies.

 

Hundene træner jeg selv og de bliver trænet i alle slags områder. Jeg har både skove, søer, åer, bakker og flade marker på foldene. Så der er altid nye ting hundene skal lære og forholde sig til.

 

Det er især nødvendigt at bruge hundene når jeg skal finde fårene på marker fuld af bjørneklo. Her har jeg ikke lyst til at gå for meget rundt selv.

 

LIVET MED BORDER COLLIES ER BARE SJOVERE.

ARBEJDSHUNDE


Border Collien er en arbejdshund, men et ekstra gear mentalt i forhold til andre hunde. De er problemknusere og hvis du ikke bruger dem, så finder de selv en måde at bruge deres hoved på. Og det er ikke altid til fordel for ejeren.

Border Collien er verdens bedste arbejdskammerat og den gør alt for sin ejer, hvis du taler dens sprog. Så husk at lytte.

HISTORIK


I 2003 fik jeg min første Border Collie. Han var stueopdræt uden stamtavle, men helt igennem en fantastisk hund. Igennem Kenzo fik jeg min debut med at hyrde. Det var ikke altid kønt, men han fik flyttet fårene og jeg lærte en masse. Efter ham fik jeg en arbejdshund efter arbejdslinier. Dallas var en helt anden type hund, men jeg fik for alvor blod på tanden. Huset blev skiftet ud med en gård og fårene blev indkøbt. Der blev prøvet kræfter med konkurrencer og det var slet ikke mig. For mit fokus var gået fra hunde til fårene. Så nu er det fårenes velfærd og arbejdsopgaverne, der er vigtigst.

Copyright @ All Rights Reserved