Islandske væddere

Follow us:

Email: camilla@virkelystgaarden.dk

Virkelystgaarden

Virkelystgaarden konkurrerer på kvaliteten ikke på prisen

VORES ISLANDSKE AVLSVÆDDERE


Vi har valgt at lægge billeder ind af nuværende samt gamle avlsvæddere. Da flere af vores købere synes det er sjovt at se billeder af de væddere, som er oldefar eller andet til deres dyr.

OBS. Det er planen, at man skal kunne klikke på deres navne og få stamtavlen frem på PDF - men det er under udarbejdelse.

.

Siden opdateres ikke, da jeg ikke avler Islandske får mere...

Utopia Onkel Skrue


Skrue


Onkel Skrue er avlet hos Ingrid Dam. Han var i 2015 den 2. bedste vædder på Roskilde Dyskue (på tværs af racer)

Skrue har for lang hale.


SOLGT

Utopia Frej


Frej


Frej er også avlet hos Ingrid Dam og han har lavet rigtig mange flotte lam. Noget af det bedste avlsmateriale vi har er efter Frej.


AFDØD

Mors Kejser


Kejser


Kejser blev købt på Mors og han har lavet rigtig mange lam. Der vil være mange stamtavler med hans navn på.


AFDØD

 
Virkelyst Djöflar


Djörflar


Avlet på gården, men desværre nåede vi ikke at bruge ham særlig meget i avlen inden vi mistede ham til en skade.


AFDØDHr Hvid


GrisenHr Hvid (aka Grisen) blev indkøbt med flok. Vi har ikke brugt ham i avlen, men han har lam gående ude i landet.


AFDØD


Hr Brun


Hr BrunHr Brun er indkøbt med flok og han er efter en af vores Islandske vædderlam.

Hr Brun har været far til ½ af de islandske lam fra 2017.


Hr Sort


Hr Sort


Hr sort har vi endnu ikke brugt, da vi ikke er helt tilfredse med hans hornstilling. Men han er stor og godmodig vædder.Virkelyst Baldur

 

Baldur

 

Baldur er efter Kejser og er grå. Han er en flot fyr med super lækker uld og god hornstilling. Baldur er far til lam i 2018.

Virkelyst Krona


Krona


Krona er avlet hos os. Han er lam efter Kejser og Gazella. Krona havde en super krop og temperament, men som mange islandske - har koderne ikke været helt stramme nok.AFDØD
Virkelyst Haraldur


HaraldurHaraldur er far til lam i 2018. Han har nogle fantastiske horn og en rigtig fin uld.

Haraldur er brun med hvid stjerne.

Bjørn


Bjørn


Bjørn er avlet hos Søren Knudsen. Han havde en hård start på livet, men kom sig fint. Han har lavet nogle rigtig flotte brune lam til os i 2017.

AFDØD


Vi har fra starten vidst, at det ikke ville blive nemt at starte dette projekt med at avle Islandske får.


Islandske får i Danmark er ikke nemme at skaffe med rene stamtavler og med M3 status. Så da vi startede med søgningen efter denne race blev vi mødt af mange vanskeligheder.


Vi var ude at se på mange forskellige får og det var langt fra dem alle, som vi ikke kunne finde krydsningstræk ved. Rigtig mange har krydset kødracer ind i deres Islandske får fordi de ikke har kunnet finde en ny vædder til deres flok eller fordi de har ønsket mere kødfyldige lam.


Men det lykkedes og nu har vi vores grundflok af får og nogle forskellige væddere fra forskellige steder til at holde vores flok kørende i mange år uden at vi kommer til at mangle nyt blod.

DE ISLANDSKE VÆDDERE PÅ VIRKELYSTGAARDEN

 


Vi har i vores søgen efter gode dyr fundet Ingrid Dam, som bor tæt på os. Hun har avlet islandske får i mere end 20 år og vi har suget til os af viden fra hende om denne smukke race.


Vi har alle vores mål med avlen, men her prøver vi at arbejde imod store kraftige dyr, med super bevægelse og gode symetriske horn. Vi har enkelte får uden horn, men vi avler ikke selv med væddere uden horn.


Vi prøver på at få de forskellige farver frem og mindske tildensen til hvide får. På Island er der avlet efter det hvide får, da de er nemmere at farve i forskellige farver, men vi ønsker nu mere de fuldfarvede og spraglede i vores flok.


De dyr, der får horn skal have pæne rejste horn. De skal være med god frirum til kæben og ikke ligge ind til dyrets hoved. Har de ikke den ønskede hornstilling bliver de slagtet og ikke brugt i avlen. Væddere uden horn bliver solgt til andre, som ikke har det samme krav for horn.

Copyright @ All Rights Reserved